Leírás
A citromfű és az édeskömény kivonatain alapuló étrend-kiegészítő, amely elősegíti a normális gyomor-és bélrendszer működését. Ehhez nagyban hozzájárul a kamilla száraz kivonatának emésztőrendszert nyugtató hatása.
A termékek külső megjelenése, megnevezése a gyártók innovatív munkája eredményeképpen folyamatosan változik, ezért előfordulhat az, hogy a megrendelt áru nem mutat hasonlóságot a fotón lévővel, ezért a termékfotók tájékoztató jellegűek. Kérjük megértésüket!
Átlagos összetevők Napi maximális mennyiség (10 ml)
Édeskömény (Foeniculum vulgare Mill):
120 mg
száraz kivonat 1%-os illóolajban titrálva:
1.2 mg
Kamilla (Matricaria chamomilla L.) száraz kivonat:
80 mg
0,3 %-os apigeninben titrálva:
0.24 mg
Citromfű (Melissa officinalis L.) levelek:
50 mg
4%-os rozmaringsavban titrálva:
2 mg
ÖSSZETÉTEL
Víz, Stabilizátor: glicerin, méz, Édeskömény (Foeniculum vulgare Mill) száraz kivonat 1%-os illóolajban titrálva, Kamilla (Matricaria chamomilla L.) száraz kivonat 0,3%-os apigeninben titrálva, Citromfű (Melissa officinalis L.) levelek 4%-os rozmaringsavban titrálva, Savanyúság szabályozó: citromsav, tartósítószer: kálium-szorbát.
HASZNÁLATA
3-4 éves gyermekek: javasoljuk, hogy 5 ml-t (mérőpoharat használjon) tisztán vagy vízben oldva vegyen be, lehetőleg étkezés után.
5-6 éves gyermekek: javasoljuk, hogy 10 ml-t (mérőpoharat használjon) tisztán vagy vízben oldva vegyen be, lehetőleg étkezés után.
FIGYELMEZTETÉSEK
Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget! 3 év alatti gyermekektől elzárva tartandó! Az étrend-kiegészítőknek nem célja a változatos és kiegyensúlyozott étrend, valamint az egészséges életmód pótlása. A készítmény terhesség, szoptatás és gyermekeknél történő használat esetén tanácsos konzultálni az orvossal. Kismértékben fel nem oldódó, keveréssel szuszpendálható részecskék jelenléte a növényi kivonatok magas koncentrációjának tulajdonítható és nem befolyásolja a termék minőségét.
JAVALLATOK
A funkcionális gasztrointesztinális rendellenességeknek különböző okai vannak. Számos tényező létezik: a versenyképesség, a megfélemlítés, a túlzott elkötelezettség, a nem mindig megfelelő táplálkozás és a bél-mikrobiota-agy tengelyének a változása a legnyilvánvalóbb.
A GASZTORINÁLIS VIZSGÁLATOK MULTIFACTORIALITÁSA
Az immunválaszt szabályozó genetikai tényezők
Pszichoszociális tényezők (stressz, kapcsolati problémák)
Fertőzés utáni meghatározók
Agy-bél kölcsönhatás (szomatoszenzoros változások, a motilitás és a váladék megváltozása, szerotonerg változások, zsigeri túlérzékenység, kényelmetlenség)
A bél és az immunrendszer kölcsönhatása
Az enterociták közötti keskeny csomópontok okozta gátló hatás megváltozása
ÖSSZETEVŐK TULAJDONSÁGAI
KAMILLA
A kamilla virágfejek a gyomor-bélrendszeri rendellenességek, a szorongás és a görcsök ősi gyógymódjai. A kortárs in vitro és in vivo kutatások görcsoldó és nyugtató hatást mutattak ki, még a gyomor-bél rendszer szintjén is. Különösen, ami a gasztroenterikus rendellenességeket illeti, a kamillát használják dyspepsia, puffadás és a béltranzit rendszerességének megváltoztatása céljából. A biszabololokban és kamazulénekben gazdag illóolaj mellett hangsúlyozni kell a különböző típusú kivonatokban előnyben részesített kumarinok és flavonoidok fontosságát. Az egyik legelterjedtebb flavonoid, az apigenin számos kísérleten ment keresztül, amelyek kiemelték a gyomor-bélrendszer működéséhez hasznos specifikus tulajdonságokat.
ÉDESKÖMÉNY
Nagy hagyománya van a bélduzzanat, a puffadás és a meteorizmus kezelésére, valamint továbbra is széles körben ajánlott a gyermekek bélrendellenességei esetén. Az édeskömény gyümölcsök fitokomplexuma az illóolaj (főleg anetolt és fenchont tartalmazó), kumarinok (például umbelliferon) és különféle polifenolok része. Számos tanulmány szerint az édeskömény a simaizom hatékony görcsoldójának bizonyul. Újabb kutatások lehetővé tették a gyomor-bélrendszer nyálkahártyájának antioxidáns tevékenységeknek tulajdonítható védő tulajdonságainak azonosítását.
CITROMFŰ
Különleges finomítása (organotropizmus) van a neurovegetatív rendszer és a gasztrointesztinális rendszer számára. Nagyon gazdag hatóanyagokban, és fő alkotóeleme a nyugtató hatásért felelős illóolaj, amely pinenét, citrált, citronellált, geraniolt, linalolt és citranellolt tartalmaz. Egyéb összetevők: keserű, rozmaringsav, koffeinsav, klorogénsav, triterpénsavak és flavonsav-eterosidok. A citromfű nyugtató hatású. Izgatás, hiperexcitalibitás, idegesség, hasi diszkomfort, alvás és pszihoszomatikus rendellenességek esetén javallott.