Leírás
Összetevők: Hajdinaliszt (80%), tápióka keményítő, köles liszt, útifűmaghéj lisztNokedli recept:
Hozzávalók (1 adaghoz, 210 grammhoz): 75 g Szafi Free hajdinás nokedli és házi tészta lisztkeverék 2 g só 90 g langyos víz Elkészítés: A langyos vízbe keverjük el a sót, majd adjuk hozzá a 75 gramm lisztkeveréket, és egy kanál segítségével, gyors mozdulatokkal keverjük ki. Minimum 10 percig pihentessük a nokedlit, ezalatt forraljunk fel sós vizet. Ha felforrt a főzővíz, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát (a hagyományos módon), majd tegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet (kb. 1-2 perc). A újbóli felforralás után ismét vegyük le a hőfokot és gyöngyöző vízben időnként megkeverve főzzük további 1-2 percig. Végül szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük át.
Megjegyzés: HÁZI TÉSZTA készítése esetén a recept módosul! 140 g lisztkeverék, 2 gramm só, és 80 gramm víz hozzáadásával tudjuk elkészíteni!
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100g kész kifőtt nokedliben* energia 1509 kJ /356 kcal 539 kJ /127 kcal zsír: 2,0 g 0,7 g – amelyből telített zsírsavak 0,5 g 0,2 g szénhidrát: 71,2 g 25,4 g – amelyből cukrok 1,5 g 0,5 g fehérje 10,2 g 3,6 g só 0 g 0,95 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!