Leírás
Összetevők: Hajdinaliszt, ivóvíz, batátaliszt.Elkészítési javaslat: Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Átlagos tápérték 100 g száraz-tésztában 100 g kifőtt tésztában* energia: 1510 kJ /357 kcal 581 kJ /137 kcal zsír: 3,4 g 1,3 g – amelyből telített zsírsavak: 0,6 g 0,2 g szénhidrát: 65,3 g 25,0 g – amelyből cukrok: 5,3 g 2,0 g rost: 6,2 g 2,4 g fehérje: 13,2 g 5,1 g só: 0,05 g 0,02 g
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.