Leírás
Összetevők: paradicsompor, só, tápióka keményítő, édesítőszer (eritrit), paprika, zeller, fokhagyma, hagyma, petrezselyem, bazsalikom, oregano, snidling, rozmaring, szegfűbors.Bolognai recept: Hozzávalók (4-5 adaghoz): 800 g darált hús, 1 ek olaj, 80 g Szafi Reform bolognai alap, 4 dl víz, 1 dl natúr paradicsomsűrítmény Elkészítés: A darált húst a forró olajon megpirítjuk. Közben a bolognai port kikeverjük a vízzel és paradicsomsűrítménnyel. Végül a húsra öntjük a vízben és paradicsomsűrítményben elkevert alapport, és folyamatos kevergetés mellett közepes lángon újra forrástól számított 2 percig főzzük. Diéta szerinti főtt tésztával tálaljuk. Tipp: Vegetáriánusok, vegánok a húst helyettesíthetik pl. padlizsánnal! A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!Átlagos tápérték 100g termékben Energia 1134 kJ (269 kcal) Zsír: – amelyből telített zsírsavak 1,2 g 0,3 g Szénhidrát: – amelyből cukrok – amelyből poliolok 65,6 g 18,8 g 14,1 g Rost 10,9 g Fehérje 7,5 g Só 15,5 g A szósz alap 100g energiatartalmából 87 kJ / 22 kcal energia származik élelmi rostokból. A szósz alap 100g szénhidrát-tartalmából 14,1 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.