Leírás
Összetevők: Tápióka keményítő, batáta liszt, só, paprika, hagyma, curry (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayennebors), őrölt fokhagyma, zöld fűszerek (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, zsálya, bazsalikom, petrezselyem), őrölt bors, szerecsendióvirágSajtos-krémes csirkemell Hozzávalók (4 adaghoz): 80 g Szafi Reform Poralap”Krémes – sajtos” csirkemellhez 800 g csirkemell filé (vegetáriánusoknak, vegánoknak: nyers brokkoli, karfiol) 0,5 dl. víz 4 dl. kókuszkrém (pl. cocomas) 20 g citromlé 200g reszelt sajthelyettesítő (tejfogyasztóknak hagyományos sajttal is készíthető, de akár el is hagyható) Elkészítés: A csirkemellet vágjuk kis kockákra. Keverjük ki a szószalapot, a kókuszkrémmel (pl. Cocomas), a vízzel, és citromlével. Majd ebbe a sűrű krémbe forgassuk bele a kockázott csirkemellet. A reszelt sajt felét tegyük egy jénai tál aljára, majd erre öntsük a szószos csirkét, és szórjuk meg a sajt másik felével. Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig süssük, fedő nélkül.Átlagos tápérték 100g poralapban energia: 1420 kJ / 336 kcal zsír: 2,1 g – amelyből telített zsírsavak: 1,2 g szénhidrát: 72 g – amelyből cukrok: 13 g rost: 8 g fehérje: 3,2 g só: 3,9 g