Leírás
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéj, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), só, sűrítő anyag (konjak gumi), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav). 45%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú pizzás croissant recept Hozzávalók (6 db. croissant-hoz, 340 grammhoz): 120 g Szafi Reform paleo kelt tészta helyettesítő nyújtható sós liszt 35 g Szafi Reform meleg kókuszolaj– folyékony (!) 140 g meleg (!) víz 1 M-es tojásfehérje (32g) Töltelék: 50g sűrített paradicsom 10g Szafi Reform barbecue fűszersó 1g Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő 5g Szafi Reform bambuszrost liszt Elkészítés: Első lépésként öntsük össze a 4 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot) Ezután 2 szilikonos zsírpapír közt vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra. Az így kapott tésztát, kenjük meg a töltelékkel, vágjuk 6 részre, majd készítsünk belőle croissant. Ezután előmelegített sütőben légkeveréses funkción 180 fokon 25 perc alatt süssük készre. Miután kisült nagyon fontos, hogy várjuk meg, hogy teljesen hűljön ki, és csak ezután fogyasszuk! A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben 1 db. Pizzás croissant-ban (57g)* energia: 1369 kJ /326 kcal 561 kJ / 135 kcal zsír: 5,4 g 7,1 g – amelyből telített zsírsavak: 3,6 g 6,1 g szénhidrát: 44,6 g 10,8 g – amelyből cukrok: 5,6 g 2,6 g – amelyből poliolok: 0 g 0,2 g rost: 18 g 5,3 g fehérje: 16 g 4,3 g só: 2,3 g 0,5 g * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. 100g lisztkeverék energiatartalmából 144 kJ / 36 kcal energia származik élelmi rostokból. (1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.