Leírás
Összetevők: Vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma), tápióka keményítő, bambuszrost, sűrítő anyag (konjak gumi), bourbon vanília őrlemény, kurkuma.Puding recept: 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor 1,5 dl növényi tejhelyettesítő (pl. Alpro édesítetlen mandulaital) kb. 5-10 g cukornak megfelelő kristályos édesítő (ízlés szerint változhat!) Elkészítés: A hideg folyadékban keverjük el a pudingport és az édesítőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Amikor már sűrű krémes húzzuk le a tűzről és úgy kevergessük tovább, ne várjuk meg, hogy teljesen megkeményedjen. Hidegen melegen egyaránt fogyasztható.Átlagos tápérték 100g termékben 1 adag kész pudingban (185g)* Energia 584 kJ (140 kcal) 283 kJ (68 kcal) Zsír: 0,1 g 1,7 g – amelyből telített zsírsavak 0,1 g 0,2 g Szénhidrát: 76,6 g 37 g – amelyből cukrok – amelyből poliolok 0,2 g 51,7 g 0,2 g 28,1 g Rost 19,3 g 7,4 g Fehérje 0,2 g 0,7 g Só 0,04 g 0,2 g * A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján Alpro édesítetlen mandulaitallal, és 10g eritrittel készítve. A poralap 100g energiatartalmából 154 kJ / 39 kcal energia származik élelmi rostokból. A poralap 100g szénhidrát-tartalmából 51,7 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Egy adag kész puding (185 g) szénhidrát-tartalmából 28,1 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.