Leírás
Összetevők: nátrium-hidrogén-karbonátSzódabikarbóna a konyhában: Leggyakoribb felhasználási módja a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél használhatjuk. A Szafi Reform étkezési Szódabikarbóna a tésztáknak könnyű, lyukacsos textúrát kölcsönöz. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. A marha- vagy vadhúsok nehezebben főnek át, ezért hatékonyabbá tehetjük a főzést étkezési szódabikarbóna segítségével. A zöldségek és a gyümölcsök megőrzik élénk színüket, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak.