Leírás
Összetevők: hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Répás növényi fasírt recept
Hozzávalók: 100 g Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor 1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma) 65 g aprított (vagy reszelt) répa 5 g friss aprított petrezselyemlevél 10 g citromlé 80 g víz Sütéshez: kókuszolaj Elkészítés: Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket). Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral. Pihentessük 15 percig. Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat. Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 – 2,5 percig süssük a fasírtokat. Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Átlagos tápérték 100 g fasírt alapporban Energia: 1471 kJ / 348 kcal Zsír amelyből telített zsírsavak 3,2 g 0,8 g Szénhidrát amelyből cukrok 54 g 2,5 g Rost 9,7 g Fehérje 21 g Só 2,21 g
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz!